HTML

Facebook

  

Kávé & Kóla

"Van a kávé... A fekete. Olyan, mint az élet. Sötét és keserű. És van a kávéház. Ahol nem a kávé a legfontosabb, hanem a találkozás. A beszélgetés. Két ember beszél, beszél, beszél, és egy napon a kávé más értelmet nyer. Átalakul érzelmekké. Többé már nem egyszerű kávé, hanem barátság, szeretet, vagy éppen szerelem. Az iránt, akivel a kávézás élményét az ember megosztja. Attól kezdve minden csésze kávé ezt jelenti. A másikat. Még akkor is, ha nincs jelen. Emléke, emlékeztetője lesz. És ekkor már nem sötét, és nem keserű." /Csitáry-Hock Tamás/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kávé Térkép


Kávé Kóla lelőhelyek nagyobb térképen való megjelenítése

Ajánló

CHEESE Étterem és Kávézó

coffeecokeandcake 2013.01.31. 15:53

2013-01-30_11_24_08_1_1359549466.jpg

A Cheese Étterem és Kávézó Budapesten, a Budafoki úton található South Buda Business Park irodaházának földszintjén. Alapvetően a házban található cégek menzájaként üzemel, de az utcafronthoz közeli oldalon egy kis kávézót is kialakítottak. Jó idő esetén a kerthelyiség még inkább segít elvonatkoztatni a kantin jellegtől. A környezet egyébként tiszta, tágas és világos. A tisztaság színei a kék és a fehér dominálnak, és az asztalokat egységesen óriási zöldellő növényekkel szeparálták el. Ez modernné ugyanakkor barátságossá varázsolja a teret. A belső kialakításnak köszönhetően -és annak, hogy ez még egy felfedezetlen kávézó- általában mindig van szabad hely. Kivéve az ebéd időt. A déli órákat abszolút nem javaslom ezen a helyen, hiszen zajos, étel szagú és nyüzsgővé válik minden négyzetcentiméter.

Munkaindító reggeli kávénak, kajakóma utáni koradélután üdvözlő koffeinbombának és záró akkordként elfogyasztott feketének is megfelelő a hely hangulata. Kiszolgálás csak a pultnál van (a munkaerő kapacitás végessége miatt ebéd idején ott sem nagyon) ezért randevúhoz nem javasolt a hely, kivéve, ha jövendő párunk felszolgálói képességire vagyunk kíváncsiak. Vagy esetleg felszolgálókat interjúztató HReseknek lehet optimális választás. A nyitvatartási idő is a fentiekkel összhangban lett kitalálva, hiszen 07.30-17.00-ig állnak rendelkezésre. Ez egy kicsit szűkös határidő sajnos a munka utáni lazításhoz, ehhez leglább 18 vagy 19 órig tartanám niytva a helyet. 

Kellemes meglepetés azonban az ár, és a kávé minősége. Egy coffee latte-t kértem 0,33-as kólával és ezt a mutatványt mindössze 500Ft-om bánta. Ami pozitív, hogy megkérdezték miylen cukorral kérem, és még volt is barna cukor. Kísérő nem járt a kávé mellé, viszont keksz vagy csokis kávészem válaszható ajándék extra. A kávé mondhatni tökéletes volt, semmi vizezett tej, vagy túl hosszú kávé trükköt nem tapasztaltam. A habja olyan magas és kemény volt ahogy illik, bár ez már a képen sajnos nem látszik.

A helyen azért sokat segít a nyári placc, de alapvetően az mondanám, hogy az Újbuda Centerben hosszúra nyúlt bevásárló túrák közbeni megpihenésre alkalmas. Esetleg a Kopaszi gát felé sétálva felfrissülni. Pár perc megnyugvásnak tökéletes, egy jó kávé és indulni is tovább. Ilyen helyet önmagában keveset találni, hiszen vagy időigényes a felszolgálás és a számla kikérése vagy nem megfelelő a minőség a kisebb önkiszolgáló kávézókban. A Cheese kávézójának jelmondata akár ez is lehetne: Drink your coffee and go! Viszont erre a ritka kategóriának árban és minőségben is abszolút megfelel.

 

Ár: Caffee Latte, Coca Cola: 500Ft

 Értékelés: 6,5

 hétköznap.jpg

Címkék: kávé kóla latte Budapest Coca Cola Kávézó tejes kávé Cheese Cheese Étterem coffee and go

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavekola.blog.hu/api/trackback/id/tr685387967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása