HTML

Facebook

  

Kávé & Kóla

"Van a kávé... A fekete. Olyan, mint az élet. Sötét és keserű. És van a kávéház. Ahol nem a kávé a legfontosabb, hanem a találkozás. A beszélgetés. Két ember beszél, beszél, beszél, és egy napon a kávé más értelmet nyer. Átalakul érzelmekké. Többé már nem egyszerű kávé, hanem barátság, szeretet, vagy éppen szerelem. Az iránt, akivel a kávézás élményét az ember megosztja. Attól kezdve minden csésze kávé ezt jelenti. A másikat. Még akkor is, ha nincs jelen. Emléke, emlékeztetője lesz. És ekkor már nem sötét, és nem keserű." /Csitáry-Hock Tamás/

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kávé Térkép


Kávé Kóla lelőhelyek nagyobb térképen való megjelenítése

Ajánló

VINOTÉKA Totó - Lottó Kávézó

coffeecokeandcake 2013.07.05. 15:08

2013-06-29 08 07 361.jpg

Fesztiválokkal érkezett a nyár idén is...

EFOTT-on jártunk, amit idén a Corvinus Egyetem vendég szervezése fémjelzett Zánkán. Maga a rendezvény a régi Gyermek faluban volt, ami új néven már Új Nemzedék Központtá avanzsált. Az EFOTT Fesztivált azért kedvelem leginkább a magyar könnyűzenei programsorozatok közül, mert nem csak a zenéről, az italokról, a bulikról és a másnaposságról szól. A rövidítést kifejtve már világossá is válik a különbség: Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A kulcsszó tehát a turisztika, hiszen a rendezvény egyik fő célja, hogy megismertesse Magyarországot a fiatalokkal. Utazó fesztivál révén minden évben más és más helyeke/t/városokat/tereket/látványosságokat ismerhetnek meg a látogatók, sőt tesznek magukévá egy hétre. Személy szerint jártam már EFOTT-al: Velencén, Zamárdiban, Debrecenben, Dunaújvárosban, Orfűn, Szolnokon és most Zánkán. Mindenhol azért be- bemerészkedik az ember a legközelebbi városba és legalább egy napot szán annak megismerésére. Néhol művészettörténeti, építészeti, népművészeti remekművek garmadájával  találkozhatunk, néhol pedig maga a természet csodája az, amit emlékül vihetünk magunkkal. A Balaton partján inkább ez utóbbi a jellemző, de így is érdemes egy-egy sétát ejteni a közeli településen.

Annál is inkább javaslom, mert azt gondolom nem sokan kedvelik a mobil kávégépekből hígan csöpögő nagyüzemben gyártott fesztiváli löttyöt. Ezt talán nem is nevezném kávénak, így mi is körbenéztünk Zánkán hol lehet egy kellemes reggeli kávét elfogyasztani. Így találtunk rá a Zánkára bevezető út mentén egy hangulatos kis helyre, a Vinotékára. A jobbára tájjellegű és minőségi balatoni borokat áruló hely délelőtti fő profilja a kávézó és totó-lottó valamint sorsjegy értékesítés. Hangulatos kerthelyiségében 3-4 fa asztal található székekkel/padozattal, lugasos környezetben, ami kiválóan árnyékol a nyári tűző nap ellen. A személyzet kedves, és figyelmes. 

Tejes kávét kértem sok tejjel, amit nem bíztak a véletlenre ezért hoztak egy félhosszú kávét nagyobb csészében és mellé kis kancsóban a tejet. A kacsóban nem fél deciliter volt, mint ahogy már kaptam ilyesféle kiszerelés azelőtt az RS9ben. A kávé friss volt és zamatos, a tej tökéletesen elég még egy nagyon tejes lattéhoz is. Tökéletes reggeli kávé, tökéletes környezetben. Igazi vidéki idill részese lehet az utazó, csendes kis utca, zöldellő indákkal körbeölelve fa asztalkáknál kávézva és gyönyörködhet a szemben dúsan virágzó sötét rózsaszín leanderben.

Ár: Tejes kávé, Coca Cola: 600Ft

Értékelés: 8

hangulatos.jpg

Címkék: egyetem lottó cukrászda totó kávézó sütemény tejeskávé egyetemisták latte Coca Cola Zánka EFOTT Corvinus Vinotéka Totó-lottó caffee latte Corvinus egyetem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavekola.blog.hu/api/trackback/id/tr225392088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása