HTML

Facebook

  

Kávé & Kóla

"Van a kávé... A fekete. Olyan, mint az élet. Sötét és keserű. És van a kávéház. Ahol nem a kávé a legfontosabb, hanem a találkozás. A beszélgetés. Két ember beszél, beszél, beszél, és egy napon a kávé más értelmet nyer. Átalakul érzelmekké. Többé már nem egyszerű kávé, hanem barátság, szeretet, vagy éppen szerelem. Az iránt, akivel a kávézás élményét az ember megosztja. Attól kezdve minden csésze kávé ezt jelenti. A másikat. Még akkor is, ha nincs jelen. Emléke, emlékeztetője lesz. És ekkor már nem sötét, és nem keserű." /Csitáry-Hock Tamás/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kávé Térkép


Kávé Kóla lelőhelyek nagyobb térképen való megjelenítése

Ajánló

HÓPEHELY Cukrászda és Fagyilabor

coffeecokeandcake 2013.01.15. 16:09

dsc_0071_2_1358157163.jpg

"A különlegesen finom fagylaltok, sütemények és az olasz kávé otthona."

 

 A Hópehely Cukrászda egészen más kategóriába tartozik, mint a klasszikus értelemben vett kávéházak. Ez igazából egy cukrászati és fagyi labor. Igazi vasárnapi családi fagyizó.

A cukrászda a belvárostól kicsit messzebb, Kispest városrészben található az Ady Endre úton. A hely romantikájához tartozik, a mellette látótávolságban futó villamossín, így nyáron a kerthelyiségből, télen pedig a kirakatszerű üvegablakokon át csodálhatjuk a sárga szerelvényeket. A kinti és a benti elrendezésre egyaránt jellemző a helytakarékosság. A kissé szűk terek azonban nem csak ötletesen vannak berendezve, de a fenntartható jővő felé is mutatnak a környezetbarát anyagaikkal. A benti terek egyikében elegáns papírból készült asztalok és székek várják a vendégeket, melyekre elsőre talán senki nem mondaná, hogy szép vagy hogy kényelmes, az ott tartózkodás végére meggyőzik az ember. Vendégmarasztaló, barátságos hely.

Télen-nyáron van sütemény és fagylalt is. A cukrászdában elhelyezkedő fagyilaborban igazi olasz alapanyagokból készülnek a gombócok, amit egy olaszországi fagylaltkészítő cégtől szereznek be. Igyekeznek a legszélesebb választékot nyújtani, hogy mindenki találjon a saját ízlésének megfelelőt. Különleges ízesítésű fagylaltok is megtalálhatók a kínálatban, mint például a túró rudi és a mák. Nyári szezonban naponta 20-24 féle választható, de télen is tartanak szűkített választékot.

Télen azért kellemesebb egy jó süteménnyel és egy forró kávéval nézni a kinti hóesést. Így én is egy gesztenye szelettel, egy caffe lattéval és kólával teszteltem a helyet, társam pedig házi krémest kósolt. Sajnos a gesztenye szelet távol maradt az elvárásoktól (és az itt híresen finom Kinder Bueno szelettől), hiszen kissé kiszáradt és a töltelékül szolgáló elszórtan elhelyezkedő meggy darabok mellé egy nem várt meggy magot is megnyertem. Társam házi krémesének tészta talpa és sapkája pedig át volt vizesedve, feltehetően a sok állásnak köszönhetően. A kávéról azt írják, hogy az olasz Lamborghini cég finom és magas minőségű kávéját fogyaszthatják vendégeik, ugyanakkor a latte gyenge volt, tartás nélküli és kissé állott ízű. Mintha olyan hosszú kávéból csinálták volna, mint ide Reykjavik.

Mindezek ellnére Kispesten a nyár nem nyár a Hópehely fagyija nélkül, a helyet megmenti a szemünk előtt készülő különleges fagyi, és azok a felejthetetlen vasárnap délutánok....

 

Ár: Két sütemény, egy kóla és egy latte: ~1700Ft

Értékelés: 7

 hétköznap.jpg

Címkék: kávé kóla süti cukrászda fagyi sütemény Budapest tejes kávé Hópehely Hópehely cukrászda fagyilabor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavekola.blog.hu/api/trackback/id/tr205387904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása