HTML

Facebook

  

Kávé & Kóla

"Van a kávé... A fekete. Olyan, mint az élet. Sötét és keserű. És van a kávéház. Ahol nem a kávé a legfontosabb, hanem a találkozás. A beszélgetés. Két ember beszél, beszél, beszél, és egy napon a kávé más értelmet nyer. Átalakul érzelmekké. Többé már nem egyszerű kávé, hanem barátság, szeretet, vagy éppen szerelem. Az iránt, akivel a kávézás élményét az ember megosztja. Attól kezdve minden csésze kávé ezt jelenti. A másikat. Még akkor is, ha nincs jelen. Emléke, emlékeztetője lesz. És ekkor már nem sötét, és nem keserű." /Csitáry-Hock Tamás/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kávé Térkép


Kávé Kóla lelőhelyek nagyobb térképen való megjelenítése

IKEA Kávézó - Örs vezér tere

coffeecokeandcake 2013.07.28. 19:29

2013-07-06 15.01.21.jpg

Az IKEÁ-ban az ember vagy pontosan tudja mit szeretne vásárolni, vagy csak nézeget mert egész napos programra vágyik. De bárhogy is legyen, az áruház kialakítása olyan, hogy hiába célirányos a vásárló, nincs menekvés. Végig kell bizony menni az egész labirintus-áruházon. Sőt még az is mindegy milyen napszakban megyünk, hiszen a fenti okok miatt biztosan beleesik az időbe egy ebéd vagy vacsora mire kijutunk a kasszánál. A labirintusos kialakítás utáni második legnagyobb fogása az IKEÁ-nak az Étterme és Kávézója. Az ember úgyis megéhezik vagy minimum megiszik egy kávét annak örömére hogy kiszabadult végre. Én is így tettem, először mertem kipróbálni az IKEA fizetős kávézóját. Merthogy régebben volt ingyenes kávé is az IKEA Family tagoknak, ami hosszútávon nem tett jót az áruház megítélésének a sok ingyenélő miatt. A kávézóban szokás szerint tejeskávét kértem, amihez nem túl pozitív előképpel álltam hozzá, mondhatni inkább csak a kíváncsiság hajtott. 

Ami az IKEA Kávézóját illeti van még mit fejlődnie, hiszen az étteremtől elkülönülve kb 1,5 munkatárs szolgál ki 2 négyzetméteren egy gépi kávéfőzővel. Leülni nem lehet, pár talponálló magasított asztalka áll csak rendelkezésre. Kicsit olyan coffee to go feeling, nem hívogat vagy csábít a kávéházi hangulat.

Ennek ellenére meglepő módon a kávé finom volt. Erős és karakteresen pörkölt ízével teljes ízharmóniát adott. Ráadásul nem is túl drága. Arra azért kíváncsi lennék milyen kávéból készítik. Ha pontosan ki lenne írva a típus és a lejárati dátum, akkor még a kávé útját is nyomon lehetne követni. Hiszen az IKEA a saját bolti kávéiról garantálja, hogy mindenki meg nézheti a folyamatot ahogy a kitermeléstől a csészéig eljutott a termék.

"Az IKEA csak UTZ által minősített kávét használ. Az UTZ egy független, non-profit szervezet, amely a világ legnagyobb és leggyorsabban fejlődő kávéminősítési programját működteti. Azt szeretnénk, hogy a munkatársaink és vásárlóink tudják, hogy a nálunk felszolgált kávét társadalmi és környezetvédelmi szempontból megfelelő körülmények között termesztették. Az IKEA vásárlói visszakereshetik kávéjuk eredetét egészen az ültetvényig azáltal, hogy a nyomonkövető eszközbe beütik a Svéd finomságok boltjában vásárolt kávé fajtáját és lejárati dátumát. Az UTZ tágan értelmezi a fenntarthatóság kérdését, mivel figyelembe veszi a társadalmi, környezetvédelmi elvárásokat és a felelős üzleti tevékenységet egyaránt."

És ahol ellenőrizhetjük kávénkat:

http://www.utzcertified.org/ikea/

Én még biztosan fogok itt kávézni, bejött a karakteres pörökölt íz!

 

Ár.: Tejeskávé: 240Ft

Értékelés: 6

hétköznap.jpg

Címkék: kávé pörkölt tejeskávé coffee latte IKEA UTZ coffee latte

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavekola.blog.hu/api/trackback/id/tr355397697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása